follow me and i will follow you back..muuaccxx !!

Friday, 14 December 2012

Malaysia Vs Thailand



Assalamualaikum..
Update lagi aku malam ni.. hahah ! Malam ni mesti ramai yang cerita pasal bola kan? ok.. sangat tak puas hati.. err=.="" Mula2 tak puas hati sebab thailand tak bagi pemain malaysia guna padang untuk berlatih.. WHAT??!! adesss kecian pulak team kita... ntah kat mana la depa berlatih.. err=.=""

Tadi aku pun tengok Malaysia lawan tadi.. first yg aku nampak.. padang dya...Aku rasa kalo 20 perlawanan orang main kat padang tu.. mau becak padang tu..silap2 dah boleh buat bendang.. cukup bulan ambik ja hasil padi.. senang kan? ahhaha sekali main terkeluar rumput.. adesss=.=""

Ntah la apa yang tak menjadi dekat team Malaysia mlm ni.. aku rasa maybe sebab pengadil dya kot.. bukan rasa dh.. tapi pasti .. ! ahahah ! sungguh tak adil pengadil tu.. pengadil beratkan sebelah thailand saja.. owhh plisss laahhh.. pemain Malaysia dah ramai kena lanyak tadi .. pengadil just wat tak taw ja.. adesss hangat hati aku... kalau thailand yang salah tak nampak pulak... aiyoyo kariwalley ! maybe team malaysia agak goyah sikit sebab ni kot..

Aku rasa thailand macam tengah wat muay thai ja dalam padang tu.. ganasnya.. ! badrol siap kena tolak kepala lagi.. tapi badrol still relax.. bangun n wat tak taw ja.. camtu la pemain yg profesional owg kata... bukan badrol saja yang kena.. Mat Yo pun kena jugak... siap kena gasak ngan 3 orang pemain lagi... sampai terguling2 Mat Yo.. adess... yang paling penting dan paling hebat pengadil tak nampak semua tu.. errr=.="" kecian team Malaysia kena buli.. OH NO !!!! ini tidak adil , tidak adil bg team malaysia !! huhu kalau la diberi keizinan.. izinkan aku nk *dush2 skali dua muka pengadil tu.. huhu

Aku tak puas hati bila Fadhli shas kena kad merah.. adess ! terang2 nampak yang tu bukan salah dya... pemain thailand yang cari pasal dulu... alahai benda kecik ja... tub2 pengadil bagi kad kuning kt pemain thailand n kad merah tuk Fadhli Shas.. OH My !!! siyes tak puas ati... Shafiq Rahim siap slow talk lagi dengan pengadil tu... mintak penjelasan.. sebab terang2 bukan salah Fadhli Shas,,, agak terharu bila Fadhli Shas kuar padang sambil mengalirkan air mata.. huhu.. nampak sangat dya mmg nak team dya menang malam ni.. tpai disebabkan pengadil korea tu... punah semua.. huhu

Malam ni my feveret is Farizal Marlias.. apa2 pun mesti tak puas hati ngan pemain thailand.. aiyoyo... aku tak ley trima bila depa still dok tendang2 bola yang Farizal dok dakap... weyy,, kena muka Farizal kot.. lebam sudah... memang gila la pemain thailand mlm ni... adesss.. nak main pun main la baik2.. tak payah nak tunjuk kuat sangat... huhu kecian Farizal Marlias.. huhu... apa2 pun goodjod Farizal sebab sangguh korban kan muka demi nak selamatkan bola tu dari masok gol.. anda memang patut diberi pujian.. huhu

Malam ni main tweet sampai kena twitlimit... FB pun penuh ngan status.. tapi agak kecewa bila baca status2 orang yang tak reti nak menghargai Malaysia...  kalah atau menang adat bertanding.. relax ar.. tak yah nak kutuk sangat.. aku ada baca status kt FB.. siap kata dya tu bukan layan sangat bola malaysia ni... tengok bola luar negeri lagi best.. bagi dya thailand malam ni main better lagi dari Malaysia... dah tu boleh pulak dya kata team Malaysia ni main lembik.. main macam taik.. pnyerang kaki bangku.. What??!! hang dok kat negara mana la ni cik abg oi... support la sikit... siyes aku tak suka owg yang tak sedaq diri macam ni.. wat malu ja.. hmm bila tanya.. kata anak malaysia.. adess !

Ada jugak yang mempertikaikan penjaga gol.. kononnya kalo apex yang jaga mesty takkan bolos punya gol tu.. cuba pikir yang positif sikit,,, kalo rezeki takdak... mai sepuluh owg jaga pintu gol pun.. kalo dya nk masok.. dya masok jugakk... ades... manusia2.. dah takdak rezeki.. terima ja la.. apa2 pun kita support team Malaysia.. tempat kita duduk.. Alhamdulillah la Malaysia ni pun aman.. takdak nak rusuh2 apa pun.. bersyukur la sikit.. kalau takdak penyokong2 macam kita ni.. macam mana depa nak maju.. patutnya kita rakyat Malaysia tak jatuhkan nama Malaysia... nak p semi final bukan senang.. pikir2 la noo...

Apapun tahniah harimau malaya, ultras malaya.. kalah bermaruah.. tak main cara kotor... tima kasih.. Kalah menang kami always support anda.. :) Selamanya Harimau Malaya... :)




No comments:

Post a Comment

tima kasih sudi mengomen disini..:)
Cik Hawa hargai sngt..:)