follow me and i will follow you back..muuaccxx !!

Wednesday, 13 March 2013

kenapa perempuan susah terima cinta baru..??

Assalamualaikum semua.. entah kenapa tiba2 nak update pasal ni pulak... takdak apa2 pun.. just nak share sikit2 tentang pendapat sendiri..masing2 kan ada prespektif sendiri , ye dop? hahah ! Ramai perempuan susah nak terima laki lepas dikecewakan .. laki pun sama juga.. cuma malam ni nak cerita pasal girlgurl ja..hoccay ??

Agak2 kenapa perempuan yang pernah dikecewakan ni susah sangat nak terima someone tu walaupun someone baek sangat2... hmm napa ek? jom kita tengok napa... =)
  1. Hati masih belum terubat

    Perempuan kalau sayang someone tu mesti akan sayang sepenuh hati... tak kira la macam mana sekalipun BF dya tu... tapi masalah sekarang bila dah simpan harapan yang tinggi, setia menggunung.. ada juga yang khianati hati dya.. hmm.. perempuan kalau sekali terluka.. akan ambil masa yang lama untuk kembali pulih macam besa.. setahun dua maybe..jangan salahkan perempuan tu, sebab dya sendiri tak taw apa ubat tuk hati dya.. perempuan macam ni payah sangat nak buka hati dya tuk someone yang suka dya... sampai satu tahap hati dya teragak2 tuk terima someone.. mybe hati dya dah terlampau sayangkan ex dya @ dya dah terlalu lama disakitkan.. hmm =(



  2. Serik @ takut berulang lagi kenangan pahit

    Serik? yang tu mesti ada kat setiap perempuan yang kecewa sebab cinta dya.. memang tak dapat nak nafikan.. aku sendiri pun rasa macam tu sampai la sekarang.. kalau berkaitan dengan hati dan perasaan mesti akan kalah... hmm.. laki kena paham ni.. bila hati dah banyak kali terluka.. perempuan takkan senang2 serah hati dya dekat someone yang suka @ ambik berat pasal dya... bukan niat dya nak jual mahal or apa2 ja la.. nak terima someone tu bukan senang.. kalau benda yang lepas berulang lagi acanerr? sebaiknya bagi perempuan tu masa tuk pikir yang mana yang terbaik tuk dya.. so laki2 pliss jangan paksa hati dya.. takut nanti dya terima awak2 semua bukan sebab cinta.. tapi sebab nak menjaga hati awak2 semua ja.. #takenote


  3. Susah nak lupakan kekasih lama

    Haa yang ni memang masalah besar ni... perkara yang paling susah adalah susah nak lupa owg yang kita betul2 n paling2 kita sayang.. khununnya, masa berjanji sumpah setia dulu nak sampai ke jinjang pelamin.. tub2, pelamin anganku musnah daa... perempuan bila dya dah yakin yang laki tu boleh bahagiakan dya , makin membuak2 la harapan dya yang satu hari nanti dya akan jadi milik laki tu yang halal.. sebab tu la perempuan susah nak lupa ex dya.. mybe terlampau sayang n banyak kenangan dengan ex dya... so jangan terlalu bermain dengan janji ye kawan2...


  4. Ikut nasihat family

    Kadang2 perempuan ni family dya mesti akan jaga sungguh2... bila perempuan tu dah rasa dya dah jumpa someone tapi family dya kata jangan.. so dya tak boleh nak kata apa kan.. kalau macam aku, family aku suruh bagi habis dulu belajar n keja dulu.. bukan tak boleh bercinta, tapi abang aku takut aku tak boleh nak fokus.. ok ! aku dengar cakap family aku... apa yang penting,, restu mak abah n family tu penting.. so apa2 yang kita buat kena mintak restu dulu.. kadang2 family kita tak bagi kita bercinta awal mungkin disebabkan dulu masa bercinta kita ni tak hengat dunia.. so skrg masanya family kita nak bentuk balik kita.. jangn risau kalau takdak sapa nak kat kita.. just ingat family selalu ada di sisi kita.. lagipun masih banyak kan masa ,, so ambik masa tuk perbaiki diri... kena ingat yang JODOH tu rahsia ALLAH.. ada masanya nanti DIA akan bagi yang sebaik2 nya tuk kita... #don'tgiveup!
## Tak perlu nak paksa perempuan tuk suka anda bila hati dya belum2 bersedia.. bukan mudah nak jadi seseorang yang betul2 boleh jaga hati dya yang pernah terluka... semuanya perlukan masa... hati dan perasaan tak boleh nak dibeli melalui rupa, dan harta seseorang.. bila kita nak sesuatu , biar lah semua tu dengan berdasarkan  perasaan yang ikhlas dan jujur... :) sekian.. haha ! 



No comments:

Post a Comment

tima kasih sudi mengomen disini..:)
Cik Hawa hargai sngt..:)