follow me and i will follow you back..muuaccxx !!

Friday, 19 July 2013

Perbezaan pendapat

Assalamualaikum semua..
Malam ni terasa nak update pulak.. biasa la dari tak dak apa nak wat kan..sebenarnya idea nak menaip macam2 cerita kat sini banyak.. tapi yang jadi masalahnya tuan punya belog ni punya lah malas nak update... nak jenguk pun malas...hehe.. satu lagi bila buka belog terus lupa nk update apa... hehe

Ok, mesti semua pernah berbeza pendapat dengan member or sapa2 ja la...bak kata orang kadang2 tak bertemu angin...  tipu la kalau kata tak pernah.. kadang2 benda ni dari kecik boleh jadi besar... contohnya kalau kita dah bincang satu benda tu , ada pulak yang bangkang.. adesss macam2 kan? kadang2 kalau kita suka orang tu... ada pulak yang lain tak suka dengan orang yang kita suka tu... sekarang ni biar ja apa yang depa nak kata... yang penting diri kita taw apa yang kita nak... kalau nak dilayan orang lebih baik tak payah... 




Kalau ada yang tak boleh terima apa yang kita buat, so sabar ja la .. selagi benda tu baik tuk kita dan tak memudaratkan diri kita.. lebih baik dok senyap dari dok bertelingkah dengan orang tu.. dari nak settle terus jadi kelain.. ye dop?  kalau ada pendapat yang baik untuk kita.. kita ambik dan terima selain dari cuba muhasabah diri.. tak semua pendapat negatif.. ada yang positif,, jangan pula kita pikir yang pendapat kita tu 100% betul sampai tak boleh nak terima apa pun pendapat orang lain.. so sebelum nak sentap2 tu.. pikir dalam2 dlu.. 

Kita terima yang baik.. buang yang tak baik.. simple kan? tak payah sibuk2 nak kutuk2 belakang or apa2 ja la... benda boleh settle... cuma kena ingat satu benda.. setiap orang ada hak dya sendiri.. so respect each others.. tak perlu nak paksa orang tu untuk ikut cara kita...

SO bila nanti kita terima pendapat dari orang lain.. jangan cepat melatah.. pikir yang mana baik.. kita terima... k lah... selamat bersahur nanti :) 






No comments:

Post a Comment

tima kasih sudi mengomen disini..:)
Cik Hawa hargai sngt..:)