follow me and i will follow you back..muuaccxx !!

Saturday, 20 July 2013

WishList aku .. :)




Assalamualaikum, hye2...
Seronoknya tengok orang lain.. apa yang depa nak semua ada.. huhu *jeles... Aku pun dapat jugak tapii lambattttt sikit la nak boleh dapat apa yang aku nak tu.. tapi tak kesah.. biar susah awai takpa.. jangan senang awai..bila senang awai nanti tub2 susah tak senang duduk pulak nanti... hehe... kalau susah awai taw dah nak ikhtiar macam mana kan..  nanti2 kita tak taw nasib kita macam mana ye dop? pandai pulak aku bersyarahhhh... hahha

Ok2.. ni wishlist yang aku dah dapat sekarang :-

  • Laptop ( pakai duit sendiri yang disimpan dari darjah 5 ) kihkih *ini siyes ! Yg penting abg aku bayaq b.band :P
  • Handphone ( dulu pakai fon mak ja.. pastu bila keja dah boleh beli sendiri pakai duit gaji.. tapi rosak.. ) So yg sekarang beli pakai duit PT... *banyak jasa enset yang ada sekarang ni :)
  • Sambung belajar ( dulu masa lepas sekolah kemain nak sambung belajar,, sekarang jiwa aku berkobar2 nak tinggalkan kolej tu ) haha *hipokrit
  • Aku nak sangat bagi family aku rasa duit gaji aku ( masa aku keja dlu aku dah belanja family aku ) *baik kan? hahaha *sila lempang lelaju....
ada lagi ka wishlist aku yang tercapai? errr dah lupa laaa... haha ni wishlist yang aku nak sangat tapi macam lambat ja nak dapat grrrrrrrrr~~
  • Lesen motor/kereta ( dulu masa sekolah pernah ambik lesen moto, tapi aku tinggal macam tu saja., bebai aku sebab asyik2 failed dkt komputer ja.. heheh rugi duit abg aku.. *ampunnn !
  • Nak motor/kereta ( aku rasa yang ni memang payah la nak dapat kalau takdak lesen *ok, berangan dulu !
  • Teringin nak p melancong kat luaq negara ( uiii, best oii.. paling dekat korea pun jadi laaa hahah *demand ! singapore pun ckup la kalau paling dekat heeeee~~
  • Bila nanti dah ada rumah sendiri nanti teringin nak hias macam drama kat tv tu.. ( pengaruh tv kuattt niiii !! ahahah !


    Apa lagi.. tadi sebelum buka belog ni banyak sangat yang nak bubuh, tapi bila dah buka lupa dah setengah... uiihhh masalah2.. takpa sikit2 dah arrr noh...kihkih

Sempena nak raya ni.. wishlist aku tak banyak sangat kot.. aku cuma nak .....

  • Aku nak baju sepasang lagi sebab nak sama tema ngan kenduri sepupu aku. ( tapi semua mahai2 ) huhu :(
  • Aku nak beli kasut baru ( kalau tak jumpa, pakai hat mana ada ja ) huhu 
  • Aku nak cari shawl, ( boleh la belit2 raya nanti heheh )
  • Aku nak beg tangan ( beg yang dok ada macam tak lama dah ja pon, maklum la aku jarang beli beg,, pakai hat mana ada jaaa~~
  • Kalau nak duit raya jugak agak2 melampau dak permintaan ni... ahahah ! ( harap2 ada owg bagi :P

    Yang wishlist raya tu bukan ley caya sangat.. kadang2 dah p beli ada yang dapat benda yang kita nak tu.. kadang2 tak dapat.. kadang2 terlebih dapat.. haha apa2 pun kita tunggu ja la raya ni noh..  aku rasa baik aku out sekarang.. laptop ni dah kenapa la asyik terpadam ja arini.. seqiyau pulak.. dya pun nak mintak duit raya agaknya... huhu  k lah selamat malam dan selamat bersahur :)

Friday, 19 July 2013

Perbezaan pendapat

Assalamualaikum semua..
Malam ni terasa nak update pulak.. biasa la dari tak dak apa nak wat kan..sebenarnya idea nak menaip macam2 cerita kat sini banyak.. tapi yang jadi masalahnya tuan punya belog ni punya lah malas nak update... nak jenguk pun malas...hehe.. satu lagi bila buka belog terus lupa nk update apa... hehe

Ok, mesti semua pernah berbeza pendapat dengan member or sapa2 ja la...bak kata orang kadang2 tak bertemu angin...  tipu la kalau kata tak pernah.. kadang2 benda ni dari kecik boleh jadi besar... contohnya kalau kita dah bincang satu benda tu , ada pulak yang bangkang.. adesss macam2 kan? kadang2 kalau kita suka orang tu... ada pulak yang lain tak suka dengan orang yang kita suka tu... sekarang ni biar ja apa yang depa nak kata... yang penting diri kita taw apa yang kita nak... kalau nak dilayan orang lebih baik tak payah... 




Kalau ada yang tak boleh terima apa yang kita buat, so sabar ja la .. selagi benda tu baik tuk kita dan tak memudaratkan diri kita.. lebih baik dok senyap dari dok bertelingkah dengan orang tu.. dari nak settle terus jadi kelain.. ye dop?  kalau ada pendapat yang baik untuk kita.. kita ambik dan terima selain dari cuba muhasabah diri.. tak semua pendapat negatif.. ada yang positif,, jangan pula kita pikir yang pendapat kita tu 100% betul sampai tak boleh nak terima apa pun pendapat orang lain.. so sebelum nak sentap2 tu.. pikir dalam2 dlu.. 

Kita terima yang baik.. buang yang tak baik.. simple kan? tak payah sibuk2 nak kutuk2 belakang or apa2 ja la... benda boleh settle... cuma kena ingat satu benda.. setiap orang ada hak dya sendiri.. so respect each others.. tak perlu nak paksa orang tu untuk ikut cara kita...

SO bila nanti kita terima pendapat dari orang lain.. jangan cepat melatah.. pikir yang mana baik.. kita terima... k lah... selamat bersahur nanti :) 






Wednesday, 17 July 2013

Cuti2 raya .. yeahhh ! :)

Asssalamualaikum dan selamat berpuasa :)
 sory la sebab dah lama tak update belog ni... *fuuhhhh fuhhh ! berhabuk norrr lahaiiiii... hari ni kena present case.. huhu bayangkan aku tak tido semata2 nak siapkan 4 case ni.. 

tu makan diaaa bila wat keja last minit... errr.. selamat la ada contoh kalau tak memang takkan siap punya la... betul tak betul belakang cerita.. janji aku buat siap 4 case... heheh.. :P Buat 4 case tapi kena present 1 case jaa... yang lagi 3 kena submit sekali dengan case yang kena present tu.. tapi ALHAMDULILLAH, lepas jugak .. So boleh la aku balik bercuti sampai raya... siyesss besttt !!! ^___^

Kalau kira2 balik.. perghhh lama jugak kan aku bercuti... lalalalala** nak dekat sebulan jugak la... benda yang best bila balik rumah sendiri... like heaven laarhhh ! hahah.. arini buat pertama kalinya aku berbuka dengan family walaupun 1 ramadhan aritu tak balik.. huhu tapi syukur ALHAMDULILLAH dapat berkumpul macam tahun lepas jugak.. berbuka sama2... best uiii...

Tapi teringat pulak kat housemate aku.. berbuka apa la depa arini kan... selalunya kami masak sama2,, jarang beli kat luar... huhu lepas raya pulak la baru jumpa... hhuhu.. k lah, malas nak cerita panjang2.. dah tahap tak boleh angkat mata dah ni.. heehee...

Apa2 pun, selamat berpuasa buat semua.. dan semoga ramadhan pada tahun ni memberi seribu makna buat kita semua... :) Amin...



Hawa.Aqilia =)