follow me and i will follow you back..muuaccxx !!

Sunday, 21 July 2013

Cinta.. Rupa ? Umur @ Harta ?





Assalamualaikum semua.. selamat pagi..:)
Sekarang ni pi mana2 pun tetap akan ada orang bercakap pasal cinta.. tak kisah la dari member2 atau orang lain.. benda ni memang selalu sangat dengan kita...
Meh kita buka satu isu pasal cinta ni sikit.. kadang2 tak paham kenapa orang selalu tak boleh berfikiran terbuka sikit pasal ni..maksud berfikiran terbuka kat sini tak lah sampai terbuka sangat fikiran tu sampai nak menghalalkan apa yang haram.. membolehkan apa yang tak boleh... no ! no ! no ! bukan macam tu maksud aku k... Maksud aku zaman sekarang kadang2 kita ni terlampau suka sangat mengambil tahu hal orang.. samaada aku atau hampa,, aku rasa sama ja kita ni.. kadang2 suka terlebih ambik tahu hal orang.. betul ke dop? tak yah tipu la kalau kata tak tu... :) manusiaaa sayang oiiii... 


Bila Kita tengok orang yang bercinta kan.. mesti kita tengok pada rupa depa.. benda yang penting yang akan kita nampak dulu, rupa lah kan..,, betul tak ? tengok awek cantekkk , tapi pakwe agak kurengg sikit la.,, mesti akan ada mulut2 yang kata. "ish, tak sesuai la depa tu.. " kadang2 tengok pakwe segak lebih dari awek .. tetap orang akan kata macam tu.. tapi nak wat macam mana.. mungkin tu jodoh depa.. sapa yang taw kan.. Sapa yang tak maw, muka elok , segak ... Aku pun maw kalau macam tu.. kebanyakkannya mesti macam tu.. tapi kalau dah jodoh.. dya tak segak or ensem dya tetap nampak elok kat mata kita.. kan? 


Tapi rupa pun boleh menipu jugak.. tak semestinya yang muka tak ensem, tak segak tu tak baik... kadang2 yang macam ni lebih baik...tapi tak semua la... so don't judge a book by it's cover... Jangan terlampau percaya dekat muka yang segak,, yang ensem ... yang tu belum tentu boleh wat kita bahagia... terpedaya dengan rupa nanti kita yang merana.. memang kita nampak dya "perfect" sangat tapi hakikatnya kita tak taw apa yang akan jadi ke masa depan nanti.. so berhati2... kalau dapat yang baik, dan ada pakej sekali ngan ensem / cantek.. tu semua Allah bagi... :)


Cinta dengan orang yang lebih tua / muda dari kita.. ? tua tu bukan maksud peringkat ayah2 atau atuk2 k... hehhe Tak kisah la dya tua ka muda,,, yang penting dya ada tanggungkawab,, yang kita nak , yang betul2 boleh jaga kita.. boleh bimbing kita.. simple kan? kalau kahwin dengan orang muda tu tak salah.. asalkan dya ada tanggungjawab... kalau dya tak boleh nak bimbing kita, mybe kita boleh tolong bimbing dya.. Insyaallah lama2 nanti dya akan jadi seorang yang matang dan bertanggungjawab..semuanya boleh dipupuk.. abaikan apa yang orang nak kata... sedangkan kita kahwin muda pun orang kata, ni kan kahwin dengan orang yang tua dari kita... bagi yang kahwin muda tu.. atototo sweet sangat hampa... i like ! :)


Ada pulak yang nak kat seseorang tu disebabkan harta... adoila.. still ada lagi orang macam tu sekarang.. kalau tak dekat tv x tunjuk la... *pengaruh drama tv hehhe .. aku pelik la.. apa yang yang orang sibuk sangat nak kejar harta orang... sedangkan kita boleh cari harta kita sendiri.. tak payah nak kikis harta orang... lagi berkat kalau harta sendiri kan.. ada yang kahwin dengan anak oarang kaya.. kononnya boleh hidup senang.. aku kadang2 ada jugak pikiq macam tu.nak jugak macam tu.... tapi kita tak taw apa yang Allah dah atur untuk kita...jangan cari yang banyak harta sangat.. silap2 dya tinggal kita pi cari orang lain.. sebab harta dya banyak.. ikut suka dya la nak wat apa pun.. so sekarang ni.. lebih baik kita cari lelaki yang rajin.. rajin berkerja.. rajin sembahyang ,, kan elok macam tu... kalau dya rajin bekerja.. dah tentu2 dya boleh jamin masa depan kita kan.. tak kaya takpa.. janji dya boleh bertanggungjawab bila dah kahwin nanti.. ye dop? Tak yah sangat la kejar harta yang bukan milik kita.. yang kita nak cari sekarang bahagia dunia dan akhirat... kepada yang nak sangat kahwin dengan harta orang bkn dengan orang dia tu tak payah la.. pikir bagi habis dulu noh... selamat beramal... peace :)






♥ Choi Minho ♥

Assalamualaikum , hye3 ..
Malam ni berkobar2 dah ni nak cerita pasal Minho ni... *blushing pipi2 ni.. ( drama sangat. )
Semalam ntah macam mana la ley termimpi Minho ni... Arggh !! bahagia rasa,,, mimpi jumpa dya .ehehehe.. 

Semalam mimpi dya rambut panjang ..bangun ja tido pagi tadi.. senyum sorang2... * macam orang yang tengah bercinta.. hahah *tpi bukan gila ek ! .. tak pernah2 mimpi dya tub2 ley mimpi dya... ada jodoh ka apa ni... *ok , berangan ! haha Minho ni sebenarnya dari kumpulan Shinee... sapa yang nak taw sila search google, mozilla @ youtube.. sekian terima kasih... alallaal ~~



Masa minat kat dya dulu. tak taw pun yang dya ni dari kumpulan Shinee.. sebab 1st kenal dya dari Dream Team.. kalau nak taw jugak apa tu Dream Team .. mohon search google lagi ek.. hahah uihhh masa dya dalan Dream Team tu best gila tengok dya.. sebab dya akfif sangat dan suka bersukan... Kira dalam Dream Team tu dya selalu dapat gelaran ACE la sebab dya selalu menang wakil untuk Dream Team... tapi perangai dya kalau dalam Dream Team , dya mesti nak menang... tapi kalau dya kalah memang dya akan frust gila.. macam dengan orang putus cinta.. sampai orang tanya pun dya tak maw jawab.. punya la kecewa... ahhaha

Dya join Dream Team dari dya umur 19Tahun sampai la sekarang dya aktif lagi dalam Dream Team, sekarang dya dah umur 22 tahun dah... hebatkan Minho kami ?? lepas tu baru la start search tentang kumpulan dya.. SHINEE... sebab Minho ada...nampak tak permainan dya.. ? ahhaah ! Dya rappers dalam Shinee... dari tu la banyak dengar lagu Shinee n apa yang berkaitan dengan Minho mesti akan simpan.. hehehe.. minat Minho lama dah sejak cuma tak taw yang dya ni penyanyi jugak.. :P


BIODATA MINHO



( Flaming Charisma Minho @ FLAMERs Minho )







Copy/paste from the shinee blog.. thank you so much :)

Memang tahun 2013 ni artis2 kpop banyak ek potong rambut pendek... sampai Minho pun potong gak rambut.. trend mungkinnn ~~~ tapi tak pa.. janji hensem ahhaha ! k lah.. sebelum habis menaip ni nak tempek pic Minho yang latest..... hihi 













*Ok bye , terima kasih.. :)